Un speculant din Statele Unite a cumpărat peste 17 mii de dezinfectante, pentru a le vinde la suprapreț. A fost obligat să le doneze

Un bărbat din statul Tennessee care a scumpărat 17.700 de sticle de dezinfectant pentru a le vinde pe Amazon la un preț mai mare, este cercetat de autorități. Acesta a fost obligat, până la urmă, să doneze toată marfa pe care o avea, scrie BBC.

Foto: Andriy Popov / Panthermedia / Profimedia

După ce a fost prins, americanul pe nume Matt Colvin a declarat polițiștilor că el și fratele său au condus trei zile prin statul Tennessee și au cumpărat toate sticlele de dezinfectant pe care le-au găsit.

Colvin a pus apoi sticlele la vânzare pe Amazon, cu prețuri care atingeau și 70 de dolari, și a apucat să vândă 300 de bucăți.

Matt Colvin / Sursa:Doug Strickland/ The New York Times

În această perioada, platformele de vânzări online cum este Amazon, au luat măsuri drastice și elimină vânzătorii carte încearcă să vândă produse legate de epidemia cu coronavirus la prețuri majorate.

Amazon a șters ulterior toate anunțurile referitoare la dezinfectant, șervețele antibacteriene sau măști de față cu prețuri ridicate, în timp ce eBay a interzis vânzare acestor produse prin platforma sa.

Specula - revânzarea unui produs cerut în piață la un preț excesiv față de cel inițial - este interzisă prin lege în statul american Tennessee în caz de stare de urgență.

Persoana găsită vinovată poate primi o amendă de până la 1000 de dolari.

Matt Colvin a donat duminică sticlele de dezinfectant rămase. Două treimi din marfă a fost preluată de voluntarii unei biserici din Cattanooga și urmează să fie împărțită cetățenilor. O altă treime a fost preluată de angajații biroului procurorului general din Tennessee, produsele urmând să ajungă la autoritățile statului Kentucky.

Sâmbătă, publicația New York Times a scris un articol despre felul în care Colvin și fratele său voiau să profite de pe urma epidemiei.


Pub