Ultima oră! Satul Bălceana din raionul Hîncești, unde ieri au avut loc alegeri, intră în carantină

Chiar dacă în ziua alegerilor satul Bălceana din raionul Hîncești a fost cel mai bine asigurat cu măsuri de protecție și echipamente speciale împotriva infecției cu noul coronavirus, astăzi primarul localității, Iurie Păsat, anunță că satul intră în carantină până la sfârșitul lunii martie.

Foto: Iurie Păsat/Facebook

„Azi la data de 16.03.2020, la ora 16;00, în localitatea Bălcean a a avut loc ședința extraordinară a Comisiei Raionale pentru Situații excepționale, cu privire la situația epidemiologică în localitatea noastră”, se arată în buletinul informativ local.

Buletinul anunță că în localitate se instituie carantina până la data de 31 martie 2020.

De asemenea, se sistează activitatea tuturor instituțiilor, cu excepția Punctului Medical și a Oficiului Poștal.

Localnicilor li se interzice părăsirea localității, cu excepția persoanelor în stare critică. Totodată, se sitează transportul public.

Cetățenii din Bălceana au fost atenționați că dacă nu se vor conforma regulilor, riscă amenzi și răspundere penală conform legislației în vigoare.

Iurie Păsat / Sursa:Facebook

Amintim că ieri, 15 martie, în satul Bălceana, ca și în tot raionul Hîncești, au avut loc alegeri paarlamentare noi. În secția de votare, găzduită de Gimnaziul din localitate, au fost luate măsuri sporite de protecție împotriva răspândirii infecțiilor cu COVID-19. Președinta secției de votare din satul Bălceana, Tamara Corică, a declarat că funcționarilor electorali le-au fost puse la dispoziție dezinfectante, măști de protecție și două costume speciale.

Potrivit informațiilor, 45 de persoane se află în carantină în satul Bălceana.


Pub