Utima oră! Prima persoană tratată de coronavirus, în Moldova

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale anunță despre prima persoană infectată cu virusul de tip nou Covid-19, tratată în Republica Moldova!

Foto: UNIMEDIA

MSMPS informează despre prima pacientă tratată de Covid-19 în Republica Moldova. Au fost realizate două teste de laborator de confirmare după realizarea tartamentului, care sunt negative la prezența virusului de tip nou.

Potrivit informațiilor prezentate de minister, pacienta se simte bine, a fost transferată din izolator în secție, iar mâine urmează să fie externată.

„Este un rezultat bun, apropo, este unul dintre cazurile în care persoana a făcut autotratamente la domiciliu, în pofida faptului că i-a fost recomandat tratament. În rezultat, starea i s-a agravat, astfel ea a ajuns la Instituția medico-sanitară Toma Ciorbă și mă bucur foarte mult că testele sunt negative. Sperăm în zilele următoare să venim cu rezultate pozitive vizavi de însănătoșirea mai multor persoane care sunt în instituțiile medicale”, a declarat ministra Sănătății.

Oficiala a mulțumit medicilor pentru efortul depus și pentru munca pe care o realizează ca să asigure sănătatea populației.

Prima pacientă tratată de Covid-19 în RM / Sursa:facebook/MSMPS

Laboratorul Agenției Naționale de Sănătate Publică a confirmat astăzi, 16 martie, 6 cazuri noi de infecție cu noul coronavirus. În total, în Republica Moldova sunt 29 de persoane infectate cu Covid-19.

Ieri, după ședința Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19, Viorica Dumbrăveanu a declarat că trei dintre pacienții internați au înregistrat o stare de ameliorare considerabilă și ar putea fi externați, după ce vor face testul repetat.

Laboratorul Agenției Naționale de Sănătate Publică a confirmat, ieri, 11 cazuri noi de infecție cu noul coronavirus.

Printre persoanele bolnave este și o gravidă, care s-a infectat de la soacra sa, dar și un bărbat care s-a infectat de la soția sa, revenită din Italia.


Pub