Transport gratuit în Chișinău pentru angajații instituțiilor care luptă pentru prevenirea și combaterea infectării cu coronavirus

Primăria a propus astăzi mai multe modificări privind transportul public din Chișinău. Astfel a solicitat ca angajații din domeniile principale să beneficieze de transport gratuit.

Foto: UNIMEDIA

În contextul pandemiei de coronavirus, primăria a propus mai multe modificări pentru cei care nu au posibilitatea de a lucra de la domiciliu, dar și pentru angajații instituțiilor publice implicați în prevenirea și combaterea infecțiilor cu noul coronavirus .

Astfel a propus ca troleibuzele să circule doar pe arterele principale, unde dispun de rețele de contact, pentru transportarea angajaților din domeniile principale.

Totodată, Primăria a dispus ca toate unitățile de transport să fie asigurate cu prezența unei persoane din forțele de ordine. Accesul în transport să fie efectuat strict în baza unor permise speciale sau legitimații, pe care să le prezinte persoanelor responsabile.

Mai mult, călătoriile cu transportul public vor fi gratuite și angajații regiei de transport nu vor fi nevoiți să iasă la muncă.

Cât pentru angajații instituțiilor medicale, Primăria a disponibilizat mai multe autobuze. Responsabilii din cadrul Regiei Transport Electric și Parcul Urban de Autobuze vor asigura necesarul se unități, iar împreună cu directorii instituțiilor medicale vor stabili un grafic stabil.

În același timp, pentru persoanele din suburbii, a fost analizată posibilitatea contractării unităților individuale de transport.

Tot astăzi, o companie de taxi a anunțat că va pune la dispoziție 900 de unități de transport angajaților instituțiilor medicale pentru a ajunge mai ușor la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Toma Ciorbă, Spitalul Clinic Republican sau CNSMPU Spitalul de Urgență, Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii.

Astăzi, transportul public a funcționat la capacitate maximă, pentru a evita îmbulzeala. Șoferii și taxatorii au lucrat cu echipamente de protecție.

screen / Sursa:facebook.com/ionceban


Pub