Șomeri pentru câteva ore: Trei miniștri, înlocuiți astăzi, au revenit în funcțiile de consilieri prezidențiali

Trei miniștri, înlocuiți astăzi, după ce PSRM și PD au semnat un acord de creare a coaliției de guvernare, au fost șomeri doar câteva ore. Șeful statului i-a angajat, din nou, în funcții de consilieri, de unde și au mers miniștri în Guvernul Chicu, în noiembrie 2019.

Foto: Facebook/Dodon Igor

Este vorba despre fostul ministru al Educației, Corneliu Popovici, numit consilier în domeniul educației, culturii și cercetării, fostul șef al diplomației moldovenești, Aureliu Ciocoi, care a devenit consilier în domeniul politicii externe, și fostul ministru al Apărării, generalul Victor Gaiciuc, numit consilier în domeniul apărării şi securităţii naţionale, dar și secretar al Consiliului Suprem de Securitate.

„Le-am mulțumit tuturor pentru activitatea desfășurată în funcțiile de miniștri și i-am felicitat cu prilejul revenirii în echipa prezidențială. Mi-am exprimat convingerea că și pe viitor își vor depune eforturile în îndeplinirea cu succes a sarcinilor responsabile care le revin”, a spus șeful statului, Igor Dodon, după semnarea decretelor.

După mai multe runde de negocieri, pe 16 martie, Partidul Socialiștilor din Republica Moldova și Partidul Democrat au semnat un acord de creare a unei coaliții de guvernare. Astfel, PD a obținut 5 fotolii în Guvernul condus de Ion Chicu, fiind vorba despre 4 ministere și vicepremierul pe Reintegrare. PSRM și-a păstrat celelalte ministere, funcția de premier, dar și cea de președintă de Parlament.


Pub