Pagina oficială a Municipiului Chișinău

Lansarea Campaniei de colectare a fondurilor pentru susținerea instituțiilor medicale din capitală, dar și simpli cetățeni

   2067

Primăria municipiului Chișinău lansează o campanie de colectare a fondurilor pentru susținerea instituțiilor medicale din capitală, în contextul acțiunilor de depășire a situației de criză, survenite ca urmare a apariției în Republica Moldova a infecției prin COVID-19. Anunţul a fost făcut astăzi, de primarul general, Ion Ceban, în cadrul unei conferințe de presă.

Inițiativa municipalității vine ca urmare a manifestării unui interes sporit din partea agenților economici, care vor să-și aducă aportul prin donarea de finanțe la procurarea echipamentelor medicale necesare, precum și oferirea de alimente pentru spitale și simpli cetățeni.  

În acest sens, Primăria Chișinău va deschide conturi bancare unde vor putea dona surse financiare atât persoanele juridice, cât și cele fizice.

„Vin cu un apel către toți cei care își doresc să pună umărul, ca să putem depăși această criză. Pe conturile bancare pe care le vom deschide pot fi făcute donaţii, în măsura dorinței și posibilității. Cu cât mai repede ne vom mobiliza, cu atât mai repede vom trece de situaţia fără precedent în care ne-am pomenit", a menţionat Ion Ceban. 

Banii donați vor fi direcționați pentru:

1.     Achiziționarea echipamentului de protecție destinat personalului angajat din spitale (doctori, asistenți medicali, echipaje de ambulanță) și pacienți;

2.     Procurarea ustensilelor, echipamentului medical, medicamente, etc.;

3.     Oferirea suportului pentru personalul medical, care este antrenat în lupta cu Coronavirus de tip nou și familiile acestora.

4.     Procurarea de alimente, etc.

Edilul capitalei a desemnat responsabili pentru Campania de strângere a fondurilor în susținerea sistemului medical din capitală pe viceprimarii de ramură, Inga Ionesii și Angela Cutasevici.

Primăria municipiului Chişinău va publica săptămânal rapoarte financiare privind destinația surselor donate.