Tot efectivul de troleibuze și autobuze la linie, pentru a evita aglomeratia și respectiv, pericolele de îmbolnăviri cu COVID-19

   1905

Primăria municipiului Chișinău infomrează că autoritățile municipale au dispus astăzi scoaterea la linie a întregului efectiv de troleibuze și autobuze din dotarea Î.M. „Regia Transport Electric" și „Parcul Urban de Autobuze", în scopul evitării aglomerărilor și pentru a respecta distanța recomandată, de cel puțin 1 metru între persoane.

Deși au fost luate toate măsurile de siguranță, pentru confortul oamenilor în transportul public și pentru prevenirea pericolelor de infecție cu COVID-19, totuși su fost înregistrate anumite situații de conflict dintre cetățeni și angajații întreprinderilor municipale de transport, aflați la datorie.

Primarul general a reacționat în acest caz, chemând populația orașului la înțelegere și responsabilizare pentru binele întregii comunități.

Ion ceban a menționat că în prezent, autoritățile municipale analizează toate posibilitățile și măsurile care pot fi aplicate, iar propunerile vor fi prezentate în cadrul ședinței Comisiei pentrun Situații Excepționale de astăzi, ora 16:30.

Totodată, agenții de circulație aflați în stradă pentru monitorizarea traficului rutier colaborează cu municipalitatea privind activitatea transportului public pe tot parcursul zilei.