22:16:59 16.04.2024
Stiri

Băncile comerciale ar putea să AMÂNE perceperea plătilor la credite pentru câteva luni: Guvernul anunță un SET de măsuri pentru a sprijini mediul de afaceri, în contextul pandemiei de COVID – 19

Economie 16.03.2020 11:09 Vizualizări1761 Autor: Ziarul National
Băncile comerciale ar putea să AMÂNE perceperea plătilor la credite pentru câteva luni: Guvernul anunță un SET de măsuri pentru a sprijini mediul de afaceri, în contextul pandemiei de COVID – 19


Prim-ministrul Ion Chicu susține că noul coronavirus va afecta și economia R. Moldova, iar Guvernul urmează să aprobe un set de măsuri pentru a sprijini mediul de afaceri, în speță Întreprinderile Mici și Mijlocii (IMM).

„Este clar că suntem îngrijorați de efectele pe care le poate avea coronavirusul asupra economiei. Este clar că vor fi afectați în primul rând antreprenorii, în special IMM-urile. Guvernul va pregăti un set de măsuri și nu trebuie de venit cu fel de fel de speculații”, a spus astăzi prim-ministrul.

CITIȚI și APEL // NU mergeți la FISC să vă achitați impozitele până la 1 aprilie

De asemenea, Ion Chicu promite că va purta discuții cu reprezentanții băncilor comerciale din R. Moldova, pentru ca acestea să amâne plata creditelor ipotecare.

„Noi vom propune băncilor comerciale acest lucru, nu le putem cere - să amâne plățile la creditele bancare, ipotecare pentru câteva luni, ca această presiune să nu fie prea mare asupra debitorului. Totodată, am discutat cu colegii de la Ministerul Finanțelor în privința impozitelor pentru persoanele juridice. Toți trebuie să înțeleagă că avem acum o grijă comună: de a proteja țara de acest virus de tip nou”, a conchis Ion Chicu.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md