12:14:05 28.03.2024
Stiri

Un reprezentant al PAS, atac frontal la adresa PPDA: „O să aveți TUPEUL să mai susțineți și în alte scrutine candidați, doar să nu fie de la PAS?”

Politică 16.03.2020 12:00 Vizualizări3258 Autor: Ziarul National
Un reprezentant al PAS, atac frontal la adresa PPDA: „O să aveți TUPEUL să mai susțineți și în alte scrutine candidați, doar să nu fie de la PAS?” Facebook


Președintele fracțiunii Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) din candrul Consiliului Municipal Chișinău, Vasile Grădinaru, este convins că Partidul Platoforma „Demnitate și Adevăr” (PPDA) se face vinovat de faptul că socialistul Ștefan Gațcan a câștigat scrutinul din circumscripția nr. 38 și a mărit fracțiunea PSRM la 37 de parlamentari.

„Câteva întrebări retorice: PPDA, vă asumați faptul că din cauza că l-ați susținut pe Cobzac au câștigat socialiștii? Cine, totuși, era candidatul cu șanse mai mari și cine trebuia să se retragă? O să aveți tupeul să mai susțineți și în alte scrutine candidați, doar să nu fie de la PAS, avantajând PSRM-ul, sau vom susține toți candidatul cu cele mai mari șanse (pe bune) și vom câștiga?”, întreabă Vasile Grădinaru, cel care la alegerile locale din toamna trecută l-a reprezentat pe Andrei Năstase la mai multe dezbateri electorale telvizate.

De menționat că PPDA a propus reprezentanților PAS să fie desemnat un candidat comun în circumscripția nr. 38, așa cum s-a întâmplat la alegerile parlamentare din februarie 2019. PAS a înaintat-o pe Olesea Stamate și a cerut ca PPDA s-o sprijine. De partea cealaltă, PPDA a anunțat că nu va înainta un candidat, dar îl va sprijini pe Grigore Cobzac, care a fost alungat din PAS, deoarece a decis, în urma unui conflict din cadrul OT PAS Hâncești, să candideze la aceste alegeri.

Ieri, socialistul Ștefan Gațcan și-a adjudecat mandatul de deputat în circumscripția nr. 38, după ce a acumulat 5 539 de voturi. Olesea Stamate a fost votată de 4 554 de alegători, potrivit rezultatelor preliminare făcute publice de CEC.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md