23:01:18 28.03.2024
Stiri

VIDEO // Încă ȘASE cazuri de COVID-19 în R. Moldova: Bilanțul a ajuns la 29. O persoană se află în stare CRITICĂ, iar alta a fost vindecată

Social 16.03.2020 18:30 Vizualizări2495 Autor: Ziarul National
VIDEO // Încă ȘASE cazuri de COVID-19 în R. Moldova: Bilanțul a ajuns la 29. O persoană se află în stare CRITICĂ, iar alta a fost vindecată


Ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a raportat astăzi, după ședința Comisiei pentru Situații Excepționale, încă șase cazuri confirmate cu COVID-19 în R. Moldova.

Astfel, numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 29, iar al celor suspecte - la 20.

Sursa citată a precizat că două cazuri sunt de import, fiind confirmate la două persoane revenite din Marea Britanie. Celelalte patru sunt cu transmitere locală și toate persoanele au fost internate în spital.

Dumbrăveanu a mai declarat că starea de sănătate a unei paciente transferate de la Spitalul „Toma Ciorbă” la Spitalul Clinic Republican este critică, iar medicii fac tot posibilul pentru a-i salva viața. Și soțul ei a ajuns la spital cu COVID-19.

Ministra a ținut să precizeze că un bolnav de COVID-19 s-a tratat și va fi externată marți din spital. Este vorba de o persoană care s-a tratat de sine stătător anterior acasă, starea sa de sănătate s-a agravat și așa a ajuns la Spitalul „Toma Ciorbă”, acolo unde a fost confirmat noul coronavirus în cazul său.


*********
Membrii Comisiei pentru Situații Excepționale s-au întrunit astăzi în ședință pentru a aproba, cel mai probabil, decizia privind instituirea stării de urgență în R. Moldova în legătură cu răspândirea pandemiei de COVID-19.

Menționăm că, de la ora 18.00, în ședință se convoacă și Guvernul.

În această după-amiază, președintele Igor Dodon i-a cerut Guvernului să solicite întrunirea Parlamentului, pentru instituirea stării de urgență în R. Moldova, în contextul măsurilor privind combaterea pandemiei COVID - 19. Potrivit lui Dodon, decizia privind instituirea sării de urgență va fi luată în cadrul Comisiei pentru Situații de Urgență.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md