Uniunea Europeană finanțează un program de susţinere a apiculturii

Uniunea Europeană finanțează un program de susţinere a apiculturii

Un program de dezvoltare a sectorului apicol, susţinut de Uniunea Europeană prin granturi pentru producători începători şi reorganizarea acestui domeniu, conform standardelor internaţionale, a fost lansat în unitatea teritorial-autonomă Gagauz-Yeri.

După cum informează provincial.md, un acord în acest sens a fost semnat la Comrat, de Irina Vlah, guvernatoarea Găgăuziei, și Denis Cernomoreț, președintele Asociației Green Nations, care va realiza proiectul.
„Acest program european de dezvoltare a apiculturii va permite să instruim şi să susţinem producătorii de miere din regiune, stabilind între ei relaţii de parteneriat, ce le vor permite să extindă piaţa de desfacere într-un mod organizat şi eficient”, a explicat Denis Cernomoreţ.
Programul de dezvoltare a apiculturii este preconizat pentru cinci ani. Potrivit conducătoarei UTA Gagauz-Yeri, Irina Vlah, albinăritul este o ocupaţie tradiţională în localităţile regiunii, însă pentru a consolida şi eficientiza această ramură, este nevoie ca producătorii să fie susţinuți.
Programul european pentru dezvoltarea domeniului apicol va fi implementat și în alte șase zone ale Republicii Moldova.

Ion CIUMEICĂ

You May Have Missed