VIDEO//Guvernul va propune Parlamentului să declare „Stare de urgență”. Documentul va ajunge însă în Legislativ cu unele modificări

by D M
Distribuiti mai departe...

Guvernul va propune Parlamentului să declare „Stare de urgență” în Moldova din cauza coronavirusului. 

Documentul va ajunge însă în fața deputaților cu modificări. Ministrul Justiției, Fadei Nagacevschi a propus excluderea posibilității adoptarii de Parlament a legilor organice, dar și DESFĂȘURAREA ALEGERILOR. 

Ministrul Sănătății s-a opus față de adoptarea acesteia din urmă, declarând că “starea de urgență se determină reieșind din niște circumstanțe de fapt și de drept EXISTENTE, care în primul rând prezintă un risc pentru sănătatea publică și în general pentru stat, considerent pentru care considerăm că în perioada vizată este inadmisibilă organizarea alegerilor.”

“Am o opinie opusă. În perioada urgențelor au fost desfășurate alegeri pe teritoriul Franței și nu a fost nicio problemă. Pur și simplu trebuie luate măsuri de protecție suplimentare. În același timp CEC poate interveni și bloca alegerile dacă constată că există un risc extrem de mare”, a spus în replică ministrul Justiției.

În cele din  urmă, proiectul a fost aprobat, inclusiv cu votul ministrului Sănătății, Viorica Dumbrăveanu.

Ședința Cabinetului de miniștri din 16 martie 2020

Ședința Cabinetului de miniștri din 16 martie 2020

Опубликовано Guvernul Republicii Moldova Понедельник, 16 марта 2020 г.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...