Cum s-au mobilizat companiile și antreprenorii din Moldova pentru a ajuta societatea în contextul epidemiei de COVID-19

itaxi1

Codul roșu de infecție cu virusul COVID-19 și situația alarmantă din țară în contextul sporirii cazurilor de îmbolnăvire au determinat mai multe companii și antreprenori să ofere ajutor personalului medical, dar și întregii societăți. Listăm mai jos câteva dintre inițiativele care au apărut recent.

Pentru lucrătorii medicali

# Un grup de moldoveni a creat o platformă civică pentru susținerea persoanelor implicate în lupta împotriva virusului COVID-19. La doar 12 ore de la lansarea platformei, au fost donate peste 3 500 de lire sterline.

Persoanele care vor să doneze o anumită sumă de bani sau să cunoască mai multe despre această inițiativă pot accesa acest link.

# Pentru că medicii trebuie să fie la datorie la orice oră, un șofer de taxi a anunțat că oferă gratuit servicii de transport personalului medical.

„În legătură cu situația actuală, ofer personalului medical servicii gratuite de transport la lucru. Vă rog să-mi scrieți din timp pe Viber la numărul 07800450, de la ora 7 dimineața până la 20.00. Dacă aveți nevoie foarte mare, vă ajut cu transportul inclusiv noaptea. Împreună vom învinge”, scrie Ivan Hotinschii într-o postare pe grupul GBM de pe Facebook.

# Compania de mezeluri Rogob va dona 100 000 de lei Spitalului Clinic de Boli Infecţioase „Toma Ciorbă” în contextul epidemiei de coronavirus COVID-19 cu care se confruntă în prezent Republica Moldova.

# itaxi anunță astăzi că, în contextul pandemic actual în care sistemul medical este zi de zi sub o mai mare presiune și funcționează în permanență pentru siguranța locuitorilor Moldovei, pune la dispoziția cadrelor medicale o flotă de 900 de taxiuri pentru călătorii gratuite la și de la cele mai importante spitale din Chișinău.

# Asociația Națională a Restaurantelor și a Localurilor de Agrement din Republica Moldova (MĂR) își va asuma să livreze mese zilnice pentru lucrătorii medicali de la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Toma Ciorbă”.

Toate aceste lucruri sunt posibile datorită implicării localurilor de alimentație publică, care au disponibil serviciul de livrare: McDonald’s, Star Kebab, Trattoria della nonnaThe Penthouse CafeTorro Burgers, Oliva Restaurant, DRAFT – Rețea de berării, Mojito, La Mămuca, Panadero, MuzCafe Karaoke, Rozmarin Cafe (Spitalul Clinic Republican), Tucano CoffeeGarden Palace Events RestaurantVILLA GardenBox Catering.

Linella se alătură efortului de a susține eroii acestor timpuri, care gestionează la moment criză, astfel contribuind cu o donație de 100 000 lei către spitalul Toma Ciorbă și 50 000 de lei către Spitalul Clinic Municipal de Urgență, sume ce vor ajuta la consolidarea capacității sistemului medical moldovenesc de prevenire și tratare a pacienților.

Cu această ocazie Linella invită comunitatea de afaceri să dea mai multe șanse de supraviețuire bolnavilor de virusul COVID-19 prin donații de acest fel.

Alte inițiative

# Victoriabank a anunțat că a extins perioada de grație pentru mai multe tipuri de carduri de credit. Astfel, clienții băncii nu au obligație de plată în lunile martie și aprilie, iar prima obligație de plată o vor avea în luna mai.

# În contextul pandemiei anunțate la nivel mondial, Universitatea Tehnică a Moldovei continuă predarea cursurilor de pregătire pentru bacalaureat în format online la:

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente