/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

180 de moldoveni, inclusiv 36 de copii, evacuați de urgență din orașul egiptean Sharm El Sheikh

16 martie 2020, ora 13:07

180 de cetățeni moldoveni, inclusiv 36 de copii, vor fi evacuați astăzi, de urgență, din orașul egiptean Sharm El Sheikh. Oamenii vor fi îmbarcați într-un avion special. Decizia a fost luată de către filiala din R. Moldova a unui operator turistic internațional, relatează „Sluciainâi corespondent”, scrie eurasianews.md.

„Cetățenii moldoveni au zburat în Egipt cu cursa Chișinău-Sharm El Sheikh. Dacă ei nu vor fi aduși de urgență în Republica Moldova, până la suspendarea traficului aerian, riscă să rămână în voia sorții. Noi nu putem să admitem acest lucru și am alocat bani suplimentari pentru evacuarea urgentă a cetățenilor moldoveni”, a declarat pentru sursa citată directorul operatorului turistic.

Acesta spune că vor fi evacuați atât clienții companiei, cât și alți cetățeni moldoveni, aflați în Egipt. Unii dintre aceștia au zburat din Odesa, iar în prezent se colectează informații de la operatorii ucraineni pentru a stabili locația conaționalilor.

O astfel de măsură a fost luată în contextul în care Ucraina și-a închis deja frontiera. Directorul operatorului turistic nu exclude ca vor fi necesare două aeronave și spune că există o înțelege în acest sens cu o companie aeriană. Costurile urmează a fi suportate de către operatorul turistic.

Amintim că, la ședința de ieri a Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică s-a decis că astăzi, la miezul nopții, traficul aerian urmează a fi suspendat în totalitate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram