/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/VIDEO/ Declarații tulburătoare ale medicilor și unui pacient cu COVID-19: „Parcă suntem în război”

missing
16 martie 2020, ora 13:30

Atenție! Imaginile pot avea un puternic impact emoțional

Un reportaj realizat în Italia a emoționat o lume întreagă după ce a fost prezentată situația critică din sistemul sanitar din Italia, drama medicilor, dar și cea a pacienților. Un bărbat internat în spital oferă o declarație tulburătoare. Medicilor le dau lacrimile, văzând suferința pacienților. 

„Când te afli într-un loc în care ajung brusc 50 de pacienți grav bolnavi și, dacă nu intubezi ar putea să moară. Dar nu poți intuba 50 de persoane într-un minut. Mulți oameni se vor îmbolnăvi și mulți vor muri”, declară emoționant medicul.

Parcă suntem în război. Oamenii trebuie să rămână acasă, trebuie să evite contactul. Dacă contagiunea crește, nu mai facem față”, a spus un alt medic.

Am crezut că este o gripă tradițională, dar febra a persistat până când a ajuns la 39. În acel moment, nu credeam că am coronavirus. Eram destul de liniștit. Inițial respiram regulat, iar mai apoi mi-a fost greu să respir. De îndată ce fac o mică mișcare simt că intru în suferințe respiratorii. – Ce își lipsește în aceste clipe cel mai mult? – Contactul cu familia. Am o soție, doi copii mici și nu îi pot vedea. Am înțeles adevărul când am intrat în camera e urgență. Mi-am dat seama care este starea oamenilor devastatoare”, a spun bărbatul.

Acesta a adresat și un mesaj tuturor celor care nu conștientizează importanța izolării la domiciliu.

„Vreau să le spun tuturor celor care mă privesc chiar acum că nu este o glumă. Toate aceste reguli trebuie respectate. Am luat-o eu, am 48 de ani, sunt o persoană sportivă, sănătoasă, nu am alte patologii, și dacă l-am luat eu, cred că oricine se poate îmbolnăvi. Respectați regulile, rămâneți acasă, nu ieșiți decât dar atunci când este urgent”, a mai menționat pacientul.

Italia a înregistrat duminică un nou număr record de 368 de decese într-o singură zi, cauzate de epidemia de coronavirus. Numărul total al deceselor în Italia a ajuns la 1809, majoritatea în regiunea nordică Lombardia, una din cele mai bogate, dar și cea mai afectată.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram