/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

ULTIMA ORĂ: PD și PSRM au făcut coaliție. Lista miniștrilor propuși de democrați

16 martie 2020, ora 13:34

Partidul Socialiștilor și Partidul Democrat au semnat un acord de alianță. Aceștia au creat o majoritate parlamentară și au pregătit remanieri în Guvern. A fost prezentată deja și o listă cu viitorii miniștri care au fost delegați de democrați. 

Cristina Lesnic – vicepremier pentru Reintegrare (fost viceprim-ministru pentru Reintegrare în Guvernul Filip)

Alexandru Pânzari – ministru al Apărării (fost șef al Inspectoratului General de Poliție)

Igor Șarov – ministru al Educației, Culturii și Cercetării, (secretar de stat la Ministerul Educației din octombrie 2017)

Oleg Țulea –  ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene (fostul deputat între anii 2005–2009 și 2011-2014, ex viceministru al Tineretului și Sportului între 2009 și 2011 și ambasador al Republicii Moldova în Ungaria din ianuarie 2016)

Sergiu Răilean – ministru al Economiei și Infrastructurii (fost director general al întreprinderii de stat „Centrul Resurselor Informaţionale „Registru” și șef al Agenției Servicii Publice în perioada  iulie 2017- iulie 2019)

Precizăm că aceste nume au fost rostite încă săptămîna trecută de deputatul Andrian Candu în platoul emisiunii „Politica” de la TV8. Acesta declara că luni ar ar putea fi semnat acordul oficial de coaliție dintre PDM și PSRM.

Candu anunță nume noi! Cine ar putea ocupa fotolii în Guvernul Chicu

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram