/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Reacții critice după „legalizarea” alianței PSRM - PDM. „O coaliție virusată de la bun început”

missing
16 martie 2020, ora 14:48

Acordul de alianță între PSRM și PDM, semnat astăzi, este condamnat de opoziție. Cele două formațiuni politice sunt criticate pentru graba cu care au „legalizat” alianța, mai ales în situația în care în țară e Cod roșu de risc de infecție cu coronavirus. 

„Voi serios: Vouă acum de asta vă arde? De împărțit funcții”, se întreabă indignat deputatul PAS, Dumitru Alaiba.

„Orice ministru nou, cât de competent nu va fi, va avea nevoie de o perioadă de tranziție de câteva săptămâni. Iar afară e pandemie, în caz că nu ați observat. Sirenele ambulanțelor nu contenesc, ați observat? Medicii muncesc, oameni își riscă viața. Iar vouă vă bate de alianțe. Halal așa guvernare. Să nu vă mai supărați când vă numim „târfe politice, călăi și mercenari”, vorba cântecului”, a scris Alaiba pe Facebook.

Dodon și-a dorit demult această alianță, crede vicepreședintele PPDA, Alexandru Slusari.

„Acum 15 minute a fost creată Platforma Social-Democrată. Cu miniștrii Pânzari și Railean, care recent l-au deservit docil pe Plahotniuc. Această alianță Dodon a vrut demult și pănă la ultimul moment încerca să convingă curatorii din Rusia în aprilie-iunie 2019 că varianta respectivă este cea mai bună. În final, s-a implinit visul lui Igor Nicolaevici. Democrații au cedat totul. Nu au nevoie nici de funcția de prim-ministru și nici de speaker al Parlamentului. PD deține în aceasta alianță statut de fratele mai mic și minor, de la care nu depinde nimic. Dar eu sunt convins că nu pe mult timp a venit aceasta coaliția marca coronavirus. Iar gestul Partidului Democrat urmează a fi apreciat la justa valoarea de către alegătorii acestuia”, este de părere Slusari.

„PSRM și PDM – Dragoste pe timp de holeră”. Așa a catalogat alianța dintre cele două partide Sergiu Litvinenco de la PAS.

„PD-ul obține 5 portofolii și 4 ministere în Guvernul Chicu reformatat – educație (Șarov), externe (Țulea), apărare(Pânzari), reintegrare (Lisnic) și Răilean (economie). PSRM rămâne cu următoarele: Prim-ministru, finanțe, agricultură, justiție, sănătate și interne. Iacă ista Guvern…”, crede Sergiu Litvinenco.

„După ce a ”câștigat” alegerile de la Hâncești (încă nu știm cu ce preț!) și și-a formalizat ”alianța barbeque” constituită de facto cu câteva luni în urmă, Dodon probabil va veni mâine cu propunerea declarării stării de urgență în legătură cu pandemia de coronavirus… Anume asta este adevărata listă de priorități pentru Igor Dodon Cât de josnic…”, a mai scris Litvinenco într-o altă postare.

Iar fostul democrat Andrian Candu, în prezent lider al Grupului „Pro Moldova” consideră că PDM și-a trădat electoratul și interesul Republicii Moldova.

„Țara și oamenii cu treaba lor, noi vrem funcții”. Cu acest gând, PDM a intrat astăzi oficial în coaliție cu PSRM, sub supravegherea președintelui Dodon, după ce și-a asigurat 5 portofolii în Guvern.
O coaliție virusată de la bun început. PDM și-a trădat oficial electoratul și interesul Republicii Moldova, iar alegătorii deja l-au sancționat la Hâncești. Republica Moldova are nevoie de altceva. Coaliția PSRM-PDM a demonstrat repetat că interesele lor sunt mai presus decât orice. PRO MOLDOVA va face o opoziție puternică și vom taxa orice derapaje și acțiuni în detrimentul țării și al oamenilor”, a scris Andrian Candu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram