‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 26 aprilie, 2024
13.9 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriRosselhoznadzor avertizează: Risc de măsuri restrictive pentru materialul săditor din Moldova

Rosselhoznadzor avertizează: Risc de măsuri restrictive pentru materialul săditor din Moldova

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Serviciul Federal pentru Supravegherea Veterinară și Fitosanitară a Federației Ruse (Rosselhoznadzor) a depistat prezența bacteriei Xylophilus ampelinus pe materialul săditor exportat de companiile moldovenești în Rusia, informează Mold-street.

Potrivit Rosselhoznadzor acest organism de carantină a fost depistat la materialul săditor de viță de vie, soiul Pinot Gris, exportat din Republica Moldova în Rusia.

Boala poate duce la moartea plantelor de viță de vie

Totodată instituția din Rusia afirmă că boala afectează toate părțile arbustului de struguri – lăstari, frunze, florescențe, ciorchini și duce la moartea plantei.

Administrația Rosselhoznadzor susține că a discutat cu șeful Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentară (ANSA) Vladislav Cotici la acest subiect și așteaptă din partea Republicii Moldova cât mai curând posibil „rezultatele unei investigații privind cauzele infectării materialului săditor cu boala periculoasă”.

Totodată, Rosselhoznadzor a avertizat că își rezervă dreptul de a introduce măsuri fitosanitare restrictive pentru materialul săditor importat din Moldova.

‹ adv ›

De notat că, la începutul acestui an în Registrul agenților economici înregistrați pentru producerea, prleucrarea, comercializarea semințelor și materialului săditor gestionat de ANSA figurează circa 50 de companii care produc materail săditor viticol, din care aproape jumătate au dreptul să exporte pe piața rusă.

Foto simbol: researchgate.net

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›