‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 19 aprilie, 2024
12.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriPotrivit consumatorilor, unele magazine afișează prețuri mai mari la produsele alimentare

Potrivit consumatorilor, unele magazine afișează prețuri mai mari la produsele alimentare

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Cumpărătorii din Chișinău se plâng de creșterea nerezonabilă a prețurilor în magazine. Piețele sunt acum închise, așa că marii comercianți ar profita de fluxul mare de cumpărători.

„Rușine, creșterea prețurilor în astfel de momente. Nu am cuvinte! 262 lei kg? Prețul unui kilogram de carne de vită în zilele obișnuite a ajuns la 190-200 lei”, a scris o locuitoare a Capitalei.

„Prețul cărnii de vită s-a modificat ultima dată la 25.02.2020. Creșterea prețului a fost asociată cu o creștere a prețurilor de la furnizor”, a declarat un reprezentatânt al magazinului N1 pentru point.md. „Marja nu poate depăși mai mult de 20%. Ne străduim să oferim cel mai bun preț pentru clienții noștri”, a spus reprezentantul magazinului.

Cetățenii îndeamnă conducerea țării să intervină în această situație, amintind că piețele s-au închis în Moldova din cauza răspândirii coronavirusului, iar magazinele alimentare rămân singurul loc unde se pot cumpăra alimente și alte produse.

Menționăm că, începând cu ziua de astăzi, toate piețele din capitală sunt închise oficial, prin hotărâre de Guvern, în contextul răspândirii virusului de tip nou COVID-19 la nivel local. Primarul capitalei, Ion Ceban, a declarat că a rămas șocat de acest fapt și a făcut apel la solidaritate.

„Sunt neplăcut surprins, șocat de faptul că unii au făcut uz de această situație, au majorat prețurile sau vând ceva la negru. Cred că trebuie să fim solidari și să nu scoatem foloase, în special financiare, din această situație. Acest mesaj este atât către agenții economici, cât și către persoanele fizice. De astăzi aceste lucruri vor fi restricționate prin decizia de Guvern, iar organele de drept vor verifica corectitudinea executării acesteia ”, a declarat primarul capitalei.

‹ adv ›

„Unii agenți economici sunt mai conștienți, alți mai puțin, cred că de astăzi aceste lucruri vor fi restricționate prin decizia de Guvern, iar organele de drept vor verifica corectitudinea executării acesteia”, a mai adăugat Ion Ceban.

Foto simbol: kabarlar.org

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›