‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 29 martie, 2024
20.2 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriMăsurile de carantină au provocat dificultăți la exportul de nuci din Moldova către UE

Măsurile de carantină au provocat dificultăți la exportul de nuci din Moldova către UE

‹ adv ›
‹ adv ›

Directorii mai multor companii comerciale individuale susțin că au deja probleme cu realizarea contractelor încheiate anterior pentru furnizarea miezului de nuci către Uniunea Europeană.

Potrivit EastFruit, nerespectarea contractelor se referă la restricțiile de carantină impuse la tranzitul mărfurilor prin Ungaria.

Operatorii din Moldova au remarcat faptul că, companiile exportatoare de nuci sunt divizate în ceea ce privește geografia exporturilor: unele au în principal contracte cu cumpărători din Germania și alte țări din Europa de Nord, alții se ocupă în special de parteneri din Italia și Franța. Se confruntă cu dificultăți de transport și logistică doar cei care exportă în Italia și Franța. În același timp, prețurile nu s-au schimbat.

Pe piața internă din țara noastră, cel puțin unii comercianți mari au suspendat achiziționarea atât a nucilor în coajă, cât și a miezului. Doar câțiva continuă să achiziționeze nuci de înaltă calitate (jumătăți) la un preț care nu depășește 100 lei/kg (5,7 dolari/kg). În același timp, cererea pe piața internă este mică, deoarece pe piața sunt cantități semnificative de nuci din Ucraina la un preț mai mic.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii