(infografic) Sfaturile specialiștilor pentru a opri râspândirea și infectarea cu Covid-19

În contextul măsurilor drastice, autoritățile vin să informeze publicul larg despre pericolul pe care îl aduce virusul Covid-19 și modalitațile de prevenire a infecției.

Foto: UNIMEDIA

Specialiștii recomandă evitarea locurilor aglomerate și respectarea distaței de 1 metru de alte persoane. Aceștia spun că răspâdirea virusului ar putea fi stopată dacă cetățenii ar sta acasă.

O altă măsură ar fi dezinfecția suprafețelor și spațiilor în care vă aflați și spălatul pe mâine.

Coronavirus / Sursa:UNIMEDIA
Coronavirus / Sursa:UNIMEDIA
Coronavirus / Sursa:UNIMEDIA
Coronavirus / Sursa:UNIMEDIA
Coronavirus / Sursa:UNIMEDIA

Amintim că toate punctele comerciale cu amănuntul își vor sista activitatea începând cu ziua de mâine, 16 martie. Excepție fac doar magazinele alimentare, farmaciile și stațiile PECO.

Anunțul a fost făcut de Ion Chicu în cadrul unui briefing de presă, după ședința Comisiei naționale extraordinare pentru sănătate publică.

Tot de mâine, restaurantele, cantinele, barurile, etc. vor trebui să-și sisteze activitatea. Acestea, însă, vor putea livra către consumatori produsele sale.

Laboratorul Agenției Naționale de Sănătate Publică a confirmat astăzi, 15 martie, 11 cazuri noi de infecție cu noul coronavirus, printre care și un copil. În total, în Republica Moldova sunt 23 de persoane infectate cu Covid-19.

De asemenea, Viorica Dumbăveanu a anunțat și despre primul caz de infecție cu Covid-19 la un copil.


Pub