CEC cere Comisiei Extraordinare să vină cu precizări privind „continuarea pregătirii alegerilor de la Hîncești”

Comisia Electorală Centrală a expediat un demers prin care solicită opinia Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică cu privire la posibilitatea continuării activităților de organizare și desfășurare a scrutinului de mâine. Solicitarea vine în contextul prevenirii răspândirii infecției cu coronavirus.

Foto: UNIMEDIA

”Cu referire la situația epidemiologică din țară și, în contextul organizării alegerilor parlamentare noi planificate pentru ziua de mâine, 15 martie curent, comunicăm următoarele. CEC a adresat un demers Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică prin care a informat despre măsurile întreprinse pentru asigurarea protecției alegătorilor și a funcționarilor electorali.

Totodată, a fost solicitată opinia Comisiei cu privire la posibilitatea continuării activităților de organizare și desfășurare a scrutinului de mâine. Despre deciziile luate, vă vom informa suplimentar”, a anunțat Comisia Electorală Centrală.

Între timp, exit-poll-ul anunțat pentru alegerile de la Hîncești a fost anulat, ca urmare anunțării de către autorități a Codului Roșu de alertă privind Covid-19.

La scrutinul din 15 martie se va alege un singur deputat din 5 pretendenți înscriși în cursa electorală. Este vorba despre Ion Mereuță (PD), Ștefan Gațcan (PSRM), Olesea Stamate (PAS), Dorin Chirtoacă (PL), Grigore Cobzac (independent).

Cel care va acumula cel mai mare număr de voturi va deveni deputat. Fotoliul de parlamentar s-a eliberat după ce democratul Alexandru Botnari a renunțat, pe 5 decembrie 2019, la mandat în favoarea celui de primar de Hîncești, părăsind totodată și PD.


Pub