Start vot la Hîncești. 5 candidați luptă pentru un fotoliu de deputat

Cele 43 de secții de votare s-au deschis, în acest moment, în circumscripția nr.38, de la Hîncești și vor funcționa până la ora 21:00. Cei 60 de mii de alegători înscriși în listele electorale vor avea de ales din cinci candidați doar unul. Cel care va acumula cele mai multe voturi va deveni deputat în Parlamentul Republicii Moldova, la un an de la scrutinul legislativ obișnuit.

Foto: UNIMEDIA

În cursă s-au înscris:

Ion Mereuță, PD

Ștefan Gațcan, PSRM

Olesea Stamate, PAS

Dorin Chirtoacă, PL

Grigore Cobzac, candidat independent

Cel care va acumula cel mai mare număr de voturi va deveni deputat. Fotoliul de parlamentar s-a eliberat după ce democratul Alexandru Botnari a renunțat, pe 5 decembrie 2019, la mandat în favoarea fotoliului de primar de Hîncești, părăsind totodată și PD.

În contextul în care autoritățile au interzis toate manifestațiile publice din țară din cauza escaladării numărului de îmbolnăviri cu Covid-19, CEC a întreprins un șir de măsuri de precauție pentru a asigura un proces electoral fără pericole la Hîncești.

Președintele organului electoral central, Dorin Cimil, a declarat pentru UNIMEDIA că reprezentanții CEC vor interveni pentru a asigura un flux controlat de alegători, pentru a evita îmbulzeala și aflarea în aceeași încăpere a unui număr mai mare de 50 de persoane, în conformitate cu recomandările OMS.


Pub