(Hartă) Localitățile unde au fost înregistrate cazuri de infecție cu noul coronavirus. Printre ele, și raionul Hîncești

Ministerul Sănătății a făcut publică lista localităților unde sunt domiciliate persoanele testate pozitiv la infecția cu COVID-19. Potrivit informațiilor prezentate, un caz a fost înregistrat la Hîncești, unde astăzi au loc alegeri parlamentare noi.

Foto: UNIMEDIA

Prin urmare, cazuri de infecție cu noul coronavirus au fost înregistrate la Florești, Chișinău, Basarabeasca, comuna Grătiești din Chișinău, Soroca, Hîncești, Rîșcani și la Cahul.

„Responsabilitatea oganizării alegerilor chiar nu ține de minister, dar ne-am implicat activ, am coordonat anumite măsuri cu CEC. Am fi vrut stoparea alegerilor în Hîncești, dar în condițiile cadrului normativ existent, doar în cazuri de situație excepțională pot fi sistate alegerile, care sunt un drept fundamental. Nu am avut pârghiile sub aspect legislativ. Totodată, ANSP a prezentat lista a 45 de persoane care au fost în contact cu persoana infectată cu Covid din Hîncești, care au interdicția în condițiile deciziei Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, de a părăsi domiciliul”, a declarat ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, în cadrul unui briefing de presă în care a prezentat informațiile actualizate la nivel național privind situația epidemiologică a infecțiilor cu COVID-19.

„Nu vom da denumirile de sate, atunci când este vorba despre o persoană care domiciliază într-un sat, pentru a nu genera alte extreme, dar în cazul oricărei persoane infectate cu Covid-19 se determină grupul de oameni cu care a iontrat în contact și se monitoriează starea acestora. Toate măsurile de precauție sujnt întreprinse de către autorități, rămâne și responsabilitatea oamenilor”, a precizat ministra Sănătății.

Până în acest moment, în Moldova sunt testate pozitiv la coronavirus 12 persoane, iar în cazul altor 27 au fost prelevate probe pentru analizele de laborator.

COVID-19 în Republica Moldova / Sursa:UNIMEDIA

Astăzi ,15 martie 2020, au loc alegeri parlamentare noi în circumscripția electorală uninominală nr 38, municipiul Hâncești. Procesul de votare a început la ora 07:00.


Pub