Alegătorii dintr-un sat din raionul Hîncești ar fi aduși organizat la secțiile de votare. „Sunt vreo șase mașini”

La alegerile parlamentare noi din Hîncești au fost semnalate primele încălcări. Potrivit deputatului, PAS Sergiu Litvinenco, mai mulți alegători ar fi fost transportați organizat la secțiile de votare din satul Logănești, raionul Hîncești.

Foto: UNIMEDIA

„Transportare organizată și ilicită a alegătorilor în Logănești, Hîncești. Am sesizat poliția la 112. A ajuns echipa mobilă de la Hâncești. Sunt vreo 6 masini care transportă alegătorii: două de model NIVA, un VAZ 2109, două microbuze si un Mercedes model 124”.

Deputatul a declarat că a depus o plângere la poliție. „Sper să se oprească din ilegalități”.

Sergiu Litvinenco / Sursa:Facebook

Solicitată de UNIMEDIA, ofițera de presă a IP Hîncești, Cristina Vicol, ne-a spus că astăzi a fost înregistrată o solicitare la numărul de urgență 112. „La fața locului s-a deplasat grupa de documentare și operativă din cadrul inspectoratului de poliției Hîncești pentru a documenta cazul.”

De asemenea, Cristina Vicol spune că a fost înregistrată o plângere de la deputatul Sergiu Litvinenco.

„La moment, oamenii legii se află la Logănești și întreprind măsuri de investigare a cazului, audiază persoanele implicate. În cazul în care organizatorii vor fi identificați, aceștia vor fi pedepsiți conform legii”, a precizat Cristina Vicol.

Astăzi, 15 martie, au loc alegeri parlamentare noi în circumscripția electorală nr. 38, Hîncești. Procesul de vot a început la ora 07:00.

Alegătorii au de ales între cei cinci candidați la funcția de deputat în Parlament: Ion Mereuță (PD), Ștefan Gațcan (PSRM), Olesea Stamate (PAS), Dorin Chirtoacă (PL), Grigore Cobzac (candidat independent).

Până la ora 10:00, au votat 5056 de persoane, ceea ce reprezintă 8.21% din totalul de alegători.

Alegerile de astăzi se desfășoară în condiții de securitate sporită, mai ales că în localitatea Bălceana au fost înregistrate cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus.


Pub