Ion Chicu: „Săptămâna viitoare este decisivă în oprirea acestei epidemii. Mai departe va fi foarte greu să luptăm cu consecințele”

Prim-ministrul Ion Chicu a declarat astăzi, într-un brieffing de presă, că săptămâna viitoare este decisivă în oprirea epidemiei cu noul coronavirus și în dependență de cum ne mobilizăm, depinde evoluția pozitivă sau negativă a infecțiilor cu COVID-19.

Foto: UNIMEDIA

Astăzi, în cadrul ședinței comisiei naționale extraordinare pentru sănătate publică, au fost adoptate măsuri mai drastice de izolare a cetățenilor. În următoarele zile, vor fi închise toate punctele de comerț cu amănuntul, vor fi sistate toate zborurile comerciale, dar și traversarea terestră a cetățenilor străini, cu anumite excepții.

În acest context, premierul Ion Chicu a venit cu un îndemn către cetățeni, cerându-le să se mobilizeze și să trateze cu responsabilitate recomandările autorităților, întrucât zilele care urmează sunt decisive pentru evoluția situației epidemiologice în țară.

„Am discutat cu colegii din medicină acum, cu reprezentantii OMS. Toți sunt de părere că săptămâna viitoare este una critică, sau critic de importantă pentru Republica Moldova. În funcție de cum ne mobilizăm săptămâna viitoare, depinde dacă aceasta epidemie va căpăta amploare în Republica Moldova, sau o vom putea controla și stăpâni. Toate aceste măsuri sunt absolut necesare și fac apel la conștiința fiecarui cetatean, a entităților, institușiilor statului, cultelor religioase, să manifestam maximum intelegere si cooperare”, a declarat premierul.

Acesta a reiterat faptul că săptămâna viitoare este decisiva în oprirea acestei epidemii: „Mai departe va fi foarte dificil să luptăm cu consecințele.”

„Noi acum ne concentrăm pe etapa de prevenție și aceste măsuri sunt absolut necesare. Daca o să acționăm toți responsabil, sunt sigur că perioada pentru asemenea măsuri va fi una scurtă. Daca n-o să acționăm acuma responsabil și proactiv, perioada va fi de durată și consecințele vor fi unele foarte dramatice”, a conchis Ion Chicu.

La acest moment, în Moldova sunt 12 cazuri confirmate de infecție cu COVID-19.


Pub