Ultima oră! Toate cursele aeriene comerciale vor fi suspendate de marți, începând cu miezul nopții

Traficul aerian va fi suspendat începând de marți, 17 martie 2020, ora 00:00. Tot de atunci, autoritățile moldovenești vor interzice traversarea terestră a frontierei de stat de către cetățenii străini. Anunțul a fost făcut de premierul Ion Chicu, în cadrul unui briefing de presă.

Foto: UNIMEDIA

„Începând cu ora 00:00, din data de 17 martie, se sistează în totalitate traficul aerian în Republica Moldova. Toate cursele regulate comerciale se sitează, indiferent de destinația acestora. Este o măsură absolut necesară și din păcate trebuie să o implementăm”, a declarat premierul.

De asemenea, Comisia națională extraordinară pentru sănătate publică a decis sistarea posibilității de traversare a hotarelor terestre de către cetățenii străini care vin în Republica Moldova, cu excepția celor care au statut diplomatic, care au reședință în țara noastră și a celor care sunt antrenați în procesul de transportare a mărfurilor. Măsura va intra în vigoare tot în noaptea de luni spre marți, începând cu ora 00:00.

„Deci, cetățenii străini nu vor putea intra în țara noastră nici prin frontiera terestră, nici prin aeroport”, a precizat Ion Chicu.

În contextul evoluției situației epidemiologice în statele europene, Ion Chicu a îndemnat cetățenii să acționeze responsabil: „Săptămâna viitoare este decisivă în oprirea acestei epidemii. Mai departe va fi foarte greu să luptăm cu consecințele”.

„Hotărârea va fi semnată de mine și de colegii competenți, va fi plasată pe site-ul Guvernului și imediat va deveni obligatorie, în termenii indicați în acea Hotărâre. Măsurile sunt radicale, dureroase, cu efecte pentru fiecare dintre noi, cu efecte economice. Am văzut cu toții evoluția situației în țările europene”, a menționat Chicu.

Menționăm că începând cu ziua mâine 16 martie 2020, toate punctele comerciale cu amănuntul își vor sista activitatea, cu excepția magazinelor alimentare, farmaciilor și a stațiilor PECO.


Pub