În satul Bălceana din Hîncești, unde o femeie a fost testată pozitiv cu coronavirus, au votat până acum 245 de persoane

În satul Bălceana din raionul Hîncești, unde o femeie a fost testată pozitiv la noul coronavirus, au votat până la ora 14:00 - 245 de persoane, din totalul de 1 340 de alegători înscriși pe listele electorale. În secția de votare, găzduită de Gimnaziul din localitate, au fost luate măsuri sporite de protecție împotriva răspândirii infecțiilor cu COVID-19.

Foto: UNIMEDIA

Solicitată de UNIMEDIA, președinta secției de votare din satul Bălceana, Tamara Corică, a declarat că funcționarilor electorali le-au fost puse la dispoziție dezinfectante, măști de protecție și două costume speciale.

„Avem o listă specială cu 45 de persoane care se află în carantină, însă niciuna dintre ele nu a venit cu o cerere de solicitare a urnei mobile. Vedem că ora se apropie și nu cred că vor mai veni. Ei au dreptul până la ora 15:00 să prezinte o cerere și un certifical medical pentru a putea participa la vot”, a spus Tamara Corică.

Președinta secției de votare a menționat faptul că cele două costume de protecție sunt destinate personalului electoral, pentru eventual contact cu una dintre persoanele aflate în carantină. „Avem o echipă specială de oameni pentru asemenea situații”, a precizat Tamara Corică.

Astăzi au loc alegeri parlamentare noi în raionul Hîncești. La ora 7.00, s-au deschis cele 44 de secții de secții de votare organizate pentru desfășurarea scrutinului. În listele electorale de bază sunt înscriși 61 560 de alegători.

Președintele organului electoral central, Dorin Cimil, a declarat pentru UNIMEDIA că reprezentanții CEC vor interveni pentru a asigura un flux controlat de alegători, pentru a evita îmbulzeala și aflarea în aceeași încăpere a unui număr mai mare de 50 de persoane, în conformitate cu recomandările OMS.


Pub