Cadrele didactice din Chișinău vor munci de acasă, în timp ce Ministerul Educației identifică soluții petru organizarea învățământului la distanță

Cadrele didactice din instituțiile de învățământ municipal vor activa de la domiciliu începând de luni, 16 martie 2020. Decizia a fost luată astăzi de către Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică, în contextul situaţiei epidemiologice nefavorabile prin infecţia cu COVID-19 în Republica Moldova.

Foto: UNIMEDIA

Cadrele didactice şi cele auxiliare au sarcina să monitorizeze zilnic starea sănătăţii în rândul copiilor/elevilor prin telefon sau alte mijloace tehnice de comunicare. Ulterior, instituțiile de învățământ vor raporta Direcției generale educație, tineret și sport dinamica situaţiei epidemiologice în rândul copiilor/elevilor şi angajaţilor, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei.

Autoritățile îndeamnă profesorii să propună elevilor utilizarea eficientă a timpului prin diverse activităţi de consolidare, aprofundare şi dezvoltare a competenţelor specifice la disciplinele şcolare, precum lecturi recomandate la disciplinele şcolare:

- vizionări de filme cu sarcini de analiză;

- analiza ştirilor tv/radio/net după algoritm stabilit;

- elaborarea de produse desenate/aplicate;

- croşetare, broderie, aplicaţii ş.a.

Potrivit comunicatului, Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării este în proces de elaborare a unui sistem centralizat privind modul de organizare a procesului de învăţământ la distanţă, care va constitui recuperarea orelor de studiu.

Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a sistat, începând cu data de 11 martie, orele și procesul educațional în toată republica, indiferent că este vorba despre educația preșcolară, școlară sau universitară.

Menționăm că în Republica Moldova a fost instituit Cod Roșu referitor la situaţia epidemiologică prin infecţia cu COVID -19, existând pericol confirmat de declanşare aurgenţei de state publică.


Pub