Ultima oră! 11 persoane printre care și un copil, testate pozitiv la coronavirus. În total, 23 de cazuri

Laboratorul Agenției Naționale de Sănătate Publică a confirmat astăzi, 15 martie, 11 cazuri noi de infecție cu noul coronavirus, printre care și un copil. În total, în Republica Moldova sunt 23 de persoane infectate cu Covid-19.

Foto: UNIMEDIA

„ANSP a prelucrat 49 de probe prelevate astăzi, ca rezultat avem 11 cazuri confirmate cu Covid-19. Trei cazuri sunt de import, cu regret, 8 sunt cu statut local și este vorba despre persoanele cele mai apropiate. Cu regret, avem primul caz confirmat de infecție cu Covid-19 la un copil, este vorba despre transmiterea infecției de la mama care a revenit din Italia” a declarat ministra Sănătății.

De asemenea, Viorica Dumbăveanu a anunțat și despre primul caz de infecție cu Covid-19 la un copil.

Dumbrăveanu a declarat că trei persoane diagnosticate cu noul coronavirus, au prezentat o dinamică pozitivă în procesul de recuperare și în curând ar putea fi externate.

Primul caz de coronavirus în Republica Moldova a fost înregistrat pe 7 martie 2020, fiind vorba de o femeie revenită din Italia. Ulterior au fost înregistrate alte 8 cazuri de infectare cu coronavirus la persoane revenite din Italia, țară afectată masiv de virus de tip nou, Covid-19.

Pe 13 martie, Guvernul a declarat Cod Roșu de epidemie cu coronavirus.

De asemenea, Moldova va sista toate zborurile comerciale, indiferent de destinație, începând cu 17 martie ora 00:00.


Pub