Guvernul britanic intenționează să izoleze persoanele care au peste 70 de ani timp de 4 luni de zile

Fiecare britanic de peste 70 de ani va fi somat „în următoarele săptămâni” să stea acasă pentru perioadă îndelungată pentru a fi protejat de coronavirus, a declarat secretarul de stat al Ministerului Sănătății din Regatul Unit, Matt Hancock, citat de BBC.

Foto: Reuters

Atât persoanele cu vârsta de peste 70 de ani, cât și tinerii cu anumite afecțiuni de sănătate - vor trebui să rămână în izolare strictă acasă sau în casele de îngrijire timp de patru luni, unde le vor fi livrate alimente și medicamente vitale.

Guvernul urmează să mobilizeze eforturi ca „în timp de război” în următoarele 5 până la 20 de zile, între care planuri de izolare a persoanelor în vârstă timp de patru luni. Alte măsuri planificate au inclus rechiziţionarea forţată a hotelurilor, spitalelor private şi a altor clădiri pentru a fi folosite ca spitale temporare.

Pub-urile, restaurantele şi barurile ar putea fi, de asemenea, obligate să se închidă. Vor fi închise şi instituţiile de învăţământ din Marea Britanie.

În Regatul unit au fost înregistrate 1,372 de cazuri de infecatre cu noul coronavirus. Bilanțul deceselor a ajuns la 35.


Pub