20:24:11 19.04.2024
Stiri

Un primar din R. Moldova ar putea fi infectat cu temutul CORONAVIRUS: „Am început să îmi simt pleoapele grele și tușesc”

Social 15.03.2020 21:08 Vizualizări4392 Autor: Ziarul National
Un primar din R. Moldova ar putea fi infectat cu temutul CORONAVIRUS: „Am început să îmi simt pleoapele grele și tușesc”


Primarul de Bălți, Renato Usatîi, pretinde că în avionul cu care a revenit zilele trecute de la Londra s-ar fi aflat o persoană infectată cu COVID – 19. Persoana testată pozitiv cu COVID – 19 ar fi fost internată și se află sub monitorizarea medicilor.

Usatîi menționează că s-a autoizolat în propria casă pentru următoarele 14 zile, dar nu a fost telefonat de niciun medic, care să se intereseze de starea sa de sănătate.

Acesta atrage atenția că autoritățile nu ar fi luat în seamă fișele epidemiologice completate de cetățenii reveniți de peste hotare pe calea aerului.

„Stimate autorități, ați aflat din acea fișă despre bărbatul bolnav... În primul rând trebuia să luați legătura cu noi, toți cei care ne-am aflat alături de el. Am propus la ședința Comisiei pentru Situații Excepționale ca această fișă să fie completată cu mai multe puncte, pentru ca oamenii să știe ce au de făcut. Ceea ce am propus eu, însă, așa a rămas, pentru că tot ce vine de la opoziție este rău pentru autorități.

Vă imaginați câți oameni au fost expuși riscului de a se infecta? Sunt convins că mulți dintre cei care s-au aflat în acel avion sunt deja bolnavi. Autoritățile caută pasajerii de pe cursa respectivă. Pe mine cred că se tem să mă sune. La 12 martie, la ora 5:00 dimineața, le-am dat fișa epidemiologică, iar aceasta nici până acum nu a ajuns la medicul meu de familie”, a spus Usatîi în cadrul unei intervenții pe Facebook.

Acesta le-a cerut cerut tuturor pasagerilor care au revenit odată cu el din capitala Marii Britanii să stea acasă. „Vreau să mă adresez celor care au zburat cu mine: Autoizolați-vă urgent. Intrați în carantină!”, a îndemnat oamenii Usatîi.

„Dacă în fișele epidemiologice scria că cei care revin de peste hotare sunt obligați să intre în carantină pentru o perioadă de 14 zile, situația era alta. Oamenii trebuie să știe despre amenzile aplicate în caz de nesupunere și toate deciziile luate”, a mai spus Usatîi.

„Eu am decis să mă autoizolez din grijă pentru oameni. Altfel, s-ar fi infectat angajații Primăriei, oameni de rând cu care mă salut în stradă, mai ales că am început să îmi simt pleoapele grele și tușesc. Iată ce înseamnă responsabilitate! O spun și pentru cei care m-au criticat pentru gestul meu pe rețelele de socializare. Eu am dat mâna cu jumătate dintre pasageri, am stat împreună în aceeași sală mică până a ne îmbarca”, a adăugat edilul de la Bălți.

De menționat că nimeni dintre autorități nu au comentat, deocamdată, declarațiile făcute de Usatîi.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md