Usatîi a aflat din propriile surse despre faptul că în avionul cu care se întorcea din Londra se afla un bărbat infectat cu coronavirus: “Nici până acum nu m-a sunat nicio autoritate să mă întrebe cum mă simt”

by D M
Distribuiti mai departe...

Primarul de Bălți, Renato Usatîi, spune că a aflat din propriile surse despre faptul că în avionul cu care a revenit de la Londra s-a aflat și o persoană testată pozitiv cu COVID-19. Edilul atrage atenție că nici până la avceastă oră nu a fost sunat însă de niciun medic pentru a afla care este starea sa de sănătate. El spune că s-a autoizolat din responsabilitate pentru cei din jur, cu toate în fișele epidemiologice acest lucru nu era indicat. Iar acum el se teme că din cauza acestei lacune, mult mai multă lume este deja bolnavă de noul coronavirus.

“Stimate autorități, ați aflat din acea fișă despre bărbatul bolnav, iar în primul rând trebuia să luați legătura cu noi toți cei care ne-am aflat alături de el. Am propus la ședința Comisiei pentru Situații Excepționale ca această fișă să fie completată cu mai multe puncte, care pe verso să fie scrise desfășurat, pentru ca oamenii să știe ce au de făcut. Ceea ce am propus eu însă așa și a rămas, pentru că tot ce vine de la opoziție este rău pentru autorități. Vă imaginați câți oameni au fost expuși riscului de a se infecta. Sunt convins că mulți dintre cei care s-au aflat în acel avion sunt deja bolnavi. Autoritățile caută pasajerii de pe cursa respectivă. Pe mine cred că se tem să mă sune. În data de 12 martie, la ora 5:00 dimineața le-am dat fișa epidemiologică, iar aceasta nici până acum NU a ajuns la medicul meu de familie”, a spus Usatîi și le-a cerut tuturor pasagerilor care au revenit o dată cu el din capitala Marii Britanii să stea acasă.

“Vreau să mă adresez celor care au zburat cu mine: Autoizolați-vă urgent. Intrați în carantină!”, a îndemnat oamenii Usatîi.

“Dacă în fișele epidemiologice scria că cei care revin de peste hotare sunt obligați să intre în carantină pentru o perioadă de 14 zile, situația era alta. Oamenii trebuie să știe despre amenzile aplicate în caz de nesupunere și toate deciziile luate”, a mai spus Usatîi.

“Eu am decis să mă autoizolez din grijă pentru oameni. Altfel, s-ar fi infectat angajații Primăriei, oameni de rând cu care mă salut în stradă, mai ales că am început să îmi simt pleoapele grele și tușesc. Iată ce înseamnă responsabilitate! O spun și pentru cei care m-au criticat pentru gestul meu pe rețelele de socializare”, a adăugat edilul de la Bălți.

Renato Usatîi a mai adăugat că persoana testată pozitiv cu COVID – 19 a fost internată și se află sub monitorizarea medicilor. 


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...

Comments are closed.