Stop vot! Alegerile din Hâncești s-au încheiat cu o prezență de 23 % dintre alegători

Alegeri

La ora 21.00, alegerile din circumscripția nr. 38 Hâncești s-au încheiat. În total, la urne s-au prezentat peste 14 000 de alegători dintre cei 60 000 înscriși pe listele electorale.

La alegeri au participat cinci candidați, în comparație cu patru care au participat în această circumscripție la scrutinul electoral parlamentar din 24 februarie 2019: Ștefan Gațcan (PSRM), Olesea Stamate (PAS), Dorin Chirtoacă (Blocul UNIREA) și Grigore Cobzac (candidat independent).

Alegerile parlamentare noi în circumscripția uninominală nr. 38 Hâncești au fost stabilite pentru data de 15 martie 2020 pentru a suplini vacanța funcției de deputat în parlament, survenită în urma demisiei deputatului Alexandru Botnari, ales în funcție la 24 februarie 2019 cu suportul Partidului Democrat din Moldova. Circumscripția cuprinde municipiul Hâncești, 11 comune și 13 sate din raionul Hâncești, în total 25 de unități administrativ-teritoriale de nivelul I.

Reamintim că ieri, a fost lansată o petiție online în care oamenii au cerut ca alegerile de astăzi să fie anulate. Totuși, acest lucru nu s-a întâmplat.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente