Primarul capitalei solicită ca, de astăzi, în Chișinău să activeze doar farmaciile și magazinele cu produse alimentare

Primarul capitalei, Ion Ceban, a venit astăzi cu un apel către toți agenții economici din Chișinău. Acesta solicită sistarea centrelelor comerciale, sălilor de sport, centrelor de agrement, restaurante, cafenele, baruri, dar și cluburi de noapte, pentru a evita răspândirea virusului Covid-19.

Foto: UNIMEDIA

Primarul a îndemndat agenții economici să nu ignore recomandările din partea OMS, a guvernelor statelor lumii și guvernului Republicii Moldova, cu privire la măsurile de precauție în legătură cu situația creată.

„La nivelul Administrației municipiului Chișinău, nu pot legal să impun mediul de afaceri să își sisteze activitatea, dar mizez pe responsabilitatea civică a fiecăruia, pentru că de asta depinde viața cetățenilor. Știu că e dificil, dar este necesar", a spus ion Ceban.

În acest context a solicitat, ca de astăzi să activeze doar farmaciile și magazinele cu produse alimentare.

Totodată, primarul a anunțat că la stațiile din imediata apropiere a Pieții Centrale, transportul nu se va opri. Decizia a fost luată cu scopul de micșora fluxul de oameni.

Ieri, Primăria a anuțat că Piața Centrală se închide pentru o perioadă nedeterminată, începând cu ziua de luni. O dispoziție în acest sens a fost semnată de primarul general Ion Ceban în urma şedinţei de ieri a Comisiei municipale privind situaţiile excepţionale.

Încă două cazuri de coronavirus au fost confirmate ieri. Bilanțul celor infectați ajunge la 8 persoane.

Amintim că ieri, 13 martie, Guvernul a declarat Cod Roșu de epidemie cu coronavirus.

Tot ieri, 13 martie, Guvernul a decis ca slujbele în biserici să fie interzise pentru două săptămâni. De asemenea, Moldova va sista toate zborurile din Europa, începând cu 16 martie ora 00:00.


Pub