(video) Doi copii suspectați cu Covid-19, după un contact apropiat cu bunica, revenită din Italia

Doi copii, care sunt internați la Spitalul clinic municipal de boli contagioase de copii, au fost într-o strânsă legătura cu bunica lor, revenită din Itala. În acest context, Ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu a solicitat, în mod repetat, persoanelor care vin din zonele de risc, să se autoizoleze la domiciliu și să evite contactul atât cu persoanele din exterior și cât și membrii de familie.

Foto: a-tv.md

„Începând cu luna ianuarie am rugat oamenii care vin din zonele de risc să se izoleze la domiciliu. La spitalul pentru copii, doi copii care sunt suspectați dar care au fost într-un contact foarte strâns cu bunica care a venit din Italia. Solicităm repetat, autoizolare pentru persoanele care vin din zonele unde sunt cazuri cu Covid-19 nu doar în raport cu cei din exterior dar și cu membrii familiei. Apelez la responsanbilitatea cetățenilor”, a spus ministra.

Primul caz de coronavirus în Republica Moldova a fost înregistrat pe 7 martie 2020, fiind vorba de o femeie revenită din Italia. Ulterior au fost înregistrate alte 8 cazuri de infectare cu coronavirus la persoane revenite din Italia, țară afectată masiv de virus de tip nou, Covid-19. Pe 14 martie, autoritățile au anunțat teste pozitive pentru alte două persoane revenite din Marea Britanie și Franța, dar și un caz de transmitere locală, în total, bilanțul celor infectați cu coronavirus în Moldova ajungând la 12.


Pub