(video) Numărul suspecților de coronavirus, în creștere. Autoritățile deschid al doilea spital

Ministra Sănătății a anunțat că cel de-al doilea spital strategic va fi deschis. Asta pentru a evita supraaglomerarea pacienților în spitalul „Toma Ciorbă”.

Foto: UNIMEDIA

„La Toma Ciorbă la moment sunt internați nu doar cei cu Covid-19, dar și cei care au fost supectați. De aceea, pentru a evita o supraglomerare, dar și ca să existe un proces normal de lucru din partea personalului medical, am menționat că vom activiza cel de-al doilea spital strategic. Este vorba despre Clinica nr. 2 a Spitalului Ministerului Sănătății. Pe parcursul săptămânii curente, noi am realizat eliberarea acestui spital, pregătirea spitalului, pentru a putea realiza primirea pacienților care sunt suspectați cu infecția Covid-19. Acest spital ca și restul dispun de echipament de protecție individuală pentru personalul medical” a spus ministra.

Primul caz de coronavirus în Republica Moldova a fost înregistrat pe 7 martie 2020, fiind vorba de o femeie revenită din Italia. Ulterior au fost înregistrate alte 8 cazuri de infectare cu coronavirus la persoane revenite din Italia, țară afectată masiv de virus de tip nou, Covid-19.

Pe 14 martie, autoritățile au anunțat teste pozitive pentru alte două persoane revenite din Marea Britanie și Franța, dar și un caz de transmitere locală, în total, bilanțul celor infectați cu coronavirus în Moldova ajungând la 12.

Pe 13 martie, Guvernul a declarat Cod Roșu de epidemie cu coronavirus. Totodată, Cabinetul de miniștri a decis ca slujbele în biserici să fie interzise pentru două săptămâni.

De luni, și Piața Centrală din capitală va fi închisă, pentru o perioadă nedeterminată.

De asemenea, Moldova va sista toate zborurile din Europa, începând cu 16 martie ora 00:00.


Pub