Verificări la frontiera de la Leușeni: angajații lucrează cu măști, mănuși și costume de protecție individuală

Angajații punctului de trecere a frontierei de la Leușeni lucrează măști, mănuși și costume de protecție pentru a nu contribui la răspândirea virusului Covid-19.

Foto: facebook.com/Igordodon

În cadrul unei vizite de lucru, Igor Dodon împreună cu ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu, șeful Inspectoratului General al Politiei de Frontieră, Corneliu Groza și directorul general al Serviciului Vamal, Sergiu Burduja au inspectat zona de acces în țară.

Potrivit lui Igor Dodon, activitatea de control la frontieră activează într-un regim mai strict.

„Fiecare își îndeplinește misiunile de serviciu cu strictețe, dar și manifestă precauție față de călători. Toți angajații lucrează cu măști și mănuși, costume de protecție individuală, iar persoanelor care sosesc în țară, le este măsurată temperatura prin termoscan și li se solicită să comunice corect istoricul călătoriei”, a scris Președintele pe pagina sa de Facebook.

Totodată, a menționat că oamenii sunt la curent cu măsurile de igienă și prevenție, datorită informațiilor amplasate în apropiere, și pliantelor atașate la pașapoarte.

Fluxul de călători a scăzut, astfel că în ultimele 24 de ore au fost cu 6,6%mai puțini comparativ cu ziua precedentă.

„Am fost informat că în ultimele zile a scăzut esențial fluxul de călători. Astfel, fluxul total de persoane pe sensul de intrare în Republica Moldova, în ultimele 24 de ore a constituit 17218 de persoane, în scădere cu 6,6% comparativ cu ziua precedentă și cu 12% - comparativ cu aceeași zi a anului trecut”, a mai scris președintele.

vama / Sursa:facebook.com/igordodon
vama / Sursa:facebook.com/igordodon
vama / Sursa:facebook.com/igordodon
vama / Sursa:facebook.com/igordodon

Încă patru cazuri de coronavirus au fost confirmate astăzi în Republica Moldova. Printre acestea, s-a înregistrat primul caz de transmitere locală. Bilanțul total ajunge la 12 bolnavi.


Pub