Exit-poll anulat pentru scrutinul de mâine de la Hîncești. Organizatorii „își asumă responsabilitatea de a se autoizola” din cauza coronavirusului

Compania „Intellect Group” a anunțat într-un comunicat că își asumă responsabilitatea de a se autoizola de efectuarea, în ziua de 15 martie 2020, în cadrul alegerilor parlamentare noi în circumscripţia electorală uninominală nr. 38, municipiul Hînceşti, a sondajului de opinie la ieşirea din secţiile de votare.

Foto: UNIMEDIA

Potrivit comunicatului emis de instituție, Compania „Intellect Group” și Asociația obștească „SPERO” au desfășurat, astăzi, brainstorming online privind sondajul de tip Exit-Poll pentru alegerile parlamentare noi din 15 martie, la Hîncești. În cadrul acesteia, toți operatorii au fost informați și instruiți privind măsurile de protecție contra infecţiei cu COVID-19.

„Toți operatorii au fost informați și instruiți privind măsurile de protecție în condiții de Cod roşu la nivel naţional referitor la situaţia epidemiologică prin infecţia cu COVID-19. Totodată, compania „Intellect Group” a asigurat dotarea operatorilor, care urmau să meargă în teritoriu (circumscripția uninominală nr.38, municipiul Hîncești), cu produse de uz medical, precum: măști, mănuși și dezinfectanți. De asemenea, vă aducem la cunoştinţă faptul că în urma unui sondaj de opinie realizat online, operatorii au votat unanim pentru realizarea sondajului de tip Exit-Poll. Aceștia au confirmat că dispun de toată pregătirea și produsele necesare pentru protecția împotriva noului COVID-19”, se arată în comunicat.

Cu toate acestea, compania a anunțat că se retrage.

Alegerile parlamentare noi din circumscripția electorală nr. 38 se vor desfășura mâine, 15 martie 2020. Astfel pentru funcția de deputat vor lupta 5 concurenți electorali: Ion Mereuță (PD), Ștefan Gațcan (PSRM), Olesea Stamate (PAS), Dorin Chirtoacă (PL), Grigore Cobzac (independent). Candidatul Partidului Șor la alegerile parlamentare noi din Hîncești, Vitalie Balinschi, a fost exclus din cursa electorală.


Pub