17:14:00 25.04.2024
Stiri

Un concurent electoral cere ANULAREA alegerilor parlamentare noi din circumscripția nr. 38, după ce într-un sat din Hâncești a fost depistat un caz de CORONAVIRUS. Femeia ar fi avut contacte directe cu mai mulți oameni

Politică 14.03.2020 12:41 Vizualizări2487 Autor: Ziarul National
Un concurent electoral cere ANULAREA alegerilor parlamentare noi din circumscripția nr. 38, după ce într-un sat din Hâncești a fost depistat un caz de CORONAVIRUS. Femeia ar fi avut contacte directe cu mai mulți oameni


Satul Bălceana, raionul Hânceşti, ar putea intra în carantină după ce, ieri, o localnică a fost testată pozitiv la coronavirusul de tip nou. Femeia a venit acum 10 zile din Italia, dar nu s-a autoizolat timp de 14 zile la domiciliu, așa cum prevăd normele sanitare în vigoare. Aceasta a fost și la biserică și a avut contacte cu mai mulți oameni din sat. Localitatea respectivă face parte din circumscripția nr. 38, unde mâine au loc alegeri parlamentare noi.

Deocamdată, nu se cunoaşte numărul exact al persoanelor care au intrat în contact cu femeia, însă primarul a dispus ca localnicii să se autoizoleze în case, scrie PublikaTV.

Candidatul Mișcării Politice UNIREA la funcția de deputat în circumscripția nr. 38, Dorin Chirtoacă, cere Comisiei Electorale Centrale anularea scrutinului.

„Avand în vedere declararea Codului Rosu de risc de infecție cu coronavirus, precum și pentru că a fost confirmat cel putin un caz de infecție într-o localitate din circumscriptia nr. 38 - satul Bălceana, Mișcarea Politică „UNIREA” cere insistent CEC să amâne alegerile din Hâncești pe un termen nedeterminat, până la depășirea situație excepționale cu care ne confruntăm. În calitate de candidat, împreună cu colegii din MPU, voi depune imediat un demers în acest sens la organele electorale. Dezinfectarea pixurilor în secția de votare nu este o soluție pentru prevenirea infecției cu coronavirus. În satul Bălceana trebuie introdusă carantina obligatorie pentru toți. Același lucru trebuie făcut de fapt, în toată R. Moldova”, a precizat Chirtoacă într-o postare pe Facebook.

Potrivit ministrului Sănătăţii, Viorica Dumbrăveanu, decizia privind instituirea carantinei trebuie luată după consultarea autorităţilor raionale.

„Care sunt efectele acestui statut de carantină într-o localitate. În primul rând, evitarea contactului social al populaţiei. Populația la maximum trebuie să evite contactul cu alte persoane. La maximum să evite să iasă din gospodăria sa, în cazurile date sunt determinate doar necesităţile vitale, procurarea medicamentelor sau poate a produselor alimentare", a declarat Viorica Dumbrăveanu, ministrul Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale.

De precizat că satul Bălceana este una dintre cele 25 de localități din raionul Hâncești unde duminica vor avea loc alegerile parlamentare noi. La scrutinul parlamentar din 24 februarie 2019, în această localitate dreptul la vot și-au exercitat 661 de persoane.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md