Linkuri accesibilitate

Autoritățile anunță încă patru cazuri de infectare cu noul coronavirus în R. Moldova


Epidemia de coronavirus, 14 martie 2020
Epidemia de coronavirus, 14 martie 2020

Încă patru cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost confirmate în R. Moldova, a anunțat în după amiaza de sâmbătă ministra sănătății, Viorica Dumbrăveanu. În trei cazuri noi este vorba de persoane care au revenit din Italia, Marea Britanie și Franța.

Dar, în premieră, un caz nou reprezintă transmitere locală a infecției de coronavirus.

Ministra Dumbrăveanu a făcut apel la concetățeni să se abțină de la călătorii. „Avem în Spitalul clinic municipal de boli infecțioase pentru copii doi copii care sunt suspectați și au fost în contact foarte strâns cu bunica lor, care a venit din Italia”, a spus ministra la o conferință de presă, pentru a ilustra situațiile de transmiterea a coronavirusului.

În dimineața zilei, Dumbrăveanu a dat asigurări că spitale dispun de capacități pentru a face față unui număr mare de infecții, de până la două mii cazuri confirmate și 12 mii de cazuri suspecte. Sâmbătă dimineața, peste 7800 de oameni erau monitorizate la domiciliu de către medicul de familie. Tot sâmbătă, premierul Ion Chicu a anunțat că a revenit sănătos în R. Moldova cetățeanul moldovean care s-a aflat în carantină o perioadă îndelungată pe nava de croazieră Diamond Princess, într-un port din Japonia.

XS
SM
MD
LG