CNAM a finanțat, în 2019, de două ori mai multe operații de protezare a diferitelor părți ale corpului. Câți bani au fost alocați

Dupa-protezare-genunchi
Foto: doctorortoped.ro

Peste 2 700 de operaţii de protezare a şoldului, genunchiului şi umărului au fost efectuate, în anul 2019, în cadrul programului de protezare a articulaţiilor mari. Din numărul total de operaţii, cele mai multe au fost protezări de şold – 1 844, după care urmează cele de genunchi – 878 şi protezările de umăr – cinci.

Pentru cazurile tratate în cadrul programului sus-menţionat, din fondurile de asigurare obligatorie de asistenţă medicală au fost alocate 122,4 milioane de lei, cu circa 70 de milioane mai mult comparativ cu anul 2018.

Operaţiile de protezare a articulaţiilor mari au fost realizate în 19 instituţii medicale contractate de CNAM, dintre care 14 sunt publice şi cinci sunt private. Costul mediu al unui caz tratat, acoperit de asigurarea medicală obligatorie, a constituit în jur de 45 000 de lei. Această sumă include şi consumabilele costisitoare.

Menţionăm că volumul de mijloace financiare planificate în anul 2020 pentru aceste tipuri de intervenţii este de peste 157 de milioane de lei.

Așadar, în anul 2019, numărul protezărilor a crescut cu 1 462 de intervenţii faţă de 2018.


Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente