Semnează petiția „Cerem amânarea alegerilor parlamentare noi în circumscripția nr. 38 (Hâncești)”

unnamed

Cu toții cunoaștem că mâine au loc alegeri parlamentare noi în circumscripția nr. 38 (Hâncești). Asta înseamnă că riscul de răspândire a virusului COVID-19 crește.

În acest sens, în mediul online a fost creată petiția care impune autorităților să amâne scrutinul de mâine. Vezi mai jos textul petiției.

„În condițiile constatării de către Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a gradului de alertă cod roșu la nivel național în legătură cu pandemia COVID-19 și dispunerii de către aceeași comisie a măsurilor urgente de prevenire și combatere a pandemiei, este un gest de maximă iresponsabilitate din partea acelorași autorități continuarea desfășurării alegerilor parlamentare noi în circumscripția nr. 38 (Hâncești).

În condițiile pandemiei COVID-19 autoritățile fac apel la cetățeni să păstreze distanța socială, să evite participarea în întruniri și evenimente publice și să evite locurile publice etc. Punctul 2 al Hotărârii nr. 6 din 10 martie 2020 al comisiei spune clar că se interzice, în perioada 10 martie-1 aprilie 2020, organizarea și desfășurarea manifestărilor/măsurilor/întrunirilor în masă cu participarea unui număr mai mare de 50 de persoane. Chiar dacă în cele 44 de secții de votare din circumscripție se va limita numărul cetățenilor aflați în incinta secției de votare, faptul că la urne se vor perinda zeci de mii de oameni (61 000 de alegători sunt incluși în listele electorale, 26 000 au participat la ultimele alegeri) reprezintă un risc enorm, consecințe care nu pot fi subestimate și nici prognozate.

Autoritățile trebuie să fie consecvente în mesajul lor față de cetățeni și să nu îi expună riscului!

E vorba de un singur deputat într-o singură circumscripție. Ieri, Marea Britanie a anunțat amânarea alegerilor locale generale preconizate pentru mai 2020 până în 2021.

Desfășurarea acestor alegeri acum nu vor consolida în niciun fel democrația. În condițiile fricii din societate, participarea va fi minimă, iar în condiția sistemului majoritar într-un tur, candidatul va putea fi selectat oricare ar fi participarea. Asta nu e democrație”.

Petiția poate fi semnată AICI.


Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente