(video) UTM organizează pregătirea online a elevilor pentru sesiunea de bacalaureat la matematică

Ion-Jardan

Pandemia anunțată la nivel mondial a țintuit azi publicul local în fața calculatoarelor. Cursurile de pregătire pentru BAC, inițiate de UTM acum două săptămâni, și-au găsit astăzi continuare în format online, iar live-ul cursului de matematică a ținut în fața monitoarelor peste 700 de privitori.

Tema de astăzi – „Logaritmi. Calcul. Ecuații și inecuații” a fost predată de redutabilii profesori de matematică ai UTM – conf. univ., dr. Ion Jardan și conf. univ., dr. Ana Costaș.

„Aici am putea veni și cu presupunerea că cifra de 700 de conectări înregistrată în timpul live-ului indică doar numărul per conexiuni, dar nu putem exclude faptul că la un monitor (sau adresă IP) erau mai mult decât un privitor. Pentru că astfel și părinții, frații mai mari și mai mici au putut să se încredințeze cum se face matematica pentru BAC la UTM, iar profesionalismul și carisma celor doi profesori au făcut pe alocuri și spectacol din matematică drept „decor”, servind cele patru table din fața auditoriului, scrise, rescrise și schimbate cu locul de nenumărate ori”, precizează UTM.

Totodată, părinți și elevii s-au putut convinge la propriu că la UTM lecțiile nu se limitează la scrisul pe tablă sau la discursul profesorului strict la temă. În auditoriile modernizate ale UTM și lecțiile sunt pe potrivă, iar o lecție modernă presupune și dialog, întrebări-răspunsuri, intervenții, apoi iar întrebări, demonstrații. Iar pentru ca și această lecție online să fie „vie”, profesorii s-au îngrijit de la bun început să le solicite elevilor să fie activi, să adreseze orice întrebări îi interesează, iar ca să nu piardă timpul cu tapatul, au acceptat și fotografii ale întrebărilor de pe foaie. Și chiar dacă întrebări nu au fost prea multe, prof. Ana Costaș a știut cum să provoace auditoriul de acasă: improvizând o întrebare sofisticată cu „perimetrul” sau cu „valorile reale ale lui a dintr-o ecuație”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente