‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
vineri, 29 martie, 2024
11.1 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriPentru a susține fermierii autohtoni, Ucraina e gata să limiteze importul de cașcaval din...

Pentru a susține fermierii autohtoni, Ucraina e gata să limiteze importul de cașcaval din UE

‹ adv ›
‹ adv ›

Ministrul adjunct al Dezvoltării Economice, Comerțului și Agriculturii din Ucraina, reprezentantul sectorului comerț, Taras Kachka, a anunțat disponibilitatea guvernului de a lua „măsuri dure” pentru a limita importul de cașcavaluri și produse lactate din UE din cauza impactului negativ asupra producătorilor ucraineni, scrie Agroportal.

„Acum ne presează foarte mult creșterea accentuată a importului de cașcavaluri și produse lactate din UE în Ucraina. Inclusiv, acest lucru are loc prin contrabandă. Importurile cresc, iar acest lucru afectează negativ producătorii ucraineni”, a menționat Kachka.

Potrivit lui, pentru a opri acest lucru, guvernul poate lua „măsuri destul de dure”. De exemplu, măsuri de protecție împotriva importului de cașcavaluri în Ucraina.

„Dacă producătorii noștri vor avea o astfel de solicitare, acest lucru este posibil. Importurile aproape că s-au dublat anul trecut, ceea ce reprezintă o creștere accentuată „, a spus Kachka.

Totuși, el a recunoscut că acesta este un scenariu negativ care poate fi evitat dacă va exista mai multă colaborare cu UE.

Totodată, potrivit unor fermieri din Ucraina, în ultimii 5 ani sectorul cultivării plantelor a ajuns a fi mai rentabil decât cel zootehnic.

FOTO: dailytimes.com, imagine simbol;

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii