Actualitate

Expert chinez: Pandemia de coronavirus ar putea lua sfârşit în iunie

Directorul Centrului Naţional de Cercetări Clinice pentru Boli Respiratorii din China a anunţat, joi, că pandemia de coronavirus ar putea lua sfârşit în iunie, dacă ţările cele mai afectate vor lua măsuri suficiente.

Directorul Centrului Naţional de Cercetări Clinice pentru Boli Respiratorii din China, Zhong Nanshan, susţine că vara, când temperatura este mai ridicată, coronavirusul „este relativ mai puţin activ”.

Acesta spune că pandemia va lua sfârşit în iunie doar dacă ţările cele mai afectate vor lua măsuri suficiente.

„Dacă unele ţări nu acordă atenţie pericolului şi gradului de infectare ale pandemiei şi nu intervin în forţă, atunci ar putea dura mai mult. În mod normal, vara, când temperatura este relativ ridicată, virusul este relativ mai puţin activ”, a spus Zhong în cadrul conferinţei organizate de guvernul provinciei Guangdong din China.

Cazurile importate în China prezintă simptome puţine, a adăugat expertul chinez, care a estimat rata de deces a coronavirusului în afara Chinei la 3,2 la sută.

Zhong este cunoscut pentru activitatea sa din timpul epidemiei SARS şi a prezis anterior că virusul din China va atinge vârful la mijlocul lunii februarie şi va fi sub control până la sfârşitul lunii aprilie.

ZF.RO 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *