Vladimir Plahotniuc către cei „care nu mai pot de grija sa”: Sunt liber și în siguranță

După ce în spațiul public au apărut informații precum că fostul lider al Partidului Democrat, oligarhul Vlad Plahotniuc, ar fi fost reținut de autoritățile SUA, acesta a venit cu o reacție, o „apariție” după cinci luni de zile, pentru a da asigurări că este „bine și liber”.

Foto: UNIMEDIA

Zvonul a fost lansat de primarul de Bălți, Renato Usatîi, ieri, care a declarat că Plahotniuc ar fi fost reținut pentru că a încălcat legea cu privire la migrație.

În replică, oligarhul moldovean, care nu a mai fost văzut în țară din iunie 2019 și despre care se presupune că ar fi fugit în SUA, a precizat că la el totul este bine.

„Pentru cei care „nu mai pot de grija mea”, le spun și lor să se liniștească, sunt bine și liber”, a scris acesta pe pagina sa de Facebook, exprimându-și „regretul” pentru faptul „că unii se dau în spectacol și recurg la fake news-uri pentru a-și atinge diverse scopuri, inclusiv pentru a-și crește audiența și numărul de like-uri”.

Acesta le-a sugerat să-și vadă de grija lor și să-și canalizeze energia pentru a rezolva problemele cetățenilor.

Mai mult, Plahotniuc s-a adresat și celor care își fac cu adevărat griji pentru el, asigurându-i că nu au nici un motiv pentru asta, iar despre schimbările din viața sa, îi va anunța personal.

Vlad Plahotniuc / Sursa:Facebook

În luna noiembrie a anului trecut, un cititor fidel al redacției noastre ne-a expediat o fotografie cu o persoană care părea să fie fostul lider PD, Vladimir Plahotniuc, despre care ne-a scris că se află la Miami.

Menționăm că în luna iulie 2019, deputatul Chiril Moțpan scria că Vladimir Plahotniuc „își odihnește mădularele pe cele mai luxoase plaje din lume”, și a postat mai multe imagini pe Facebook, în care păreau să apară fostul lider democrat și colegul său de partid Constantin Țuțu.

De asemenea, și fostul premier Ion Sturza susținea că Plahotniuc se află în Miami, Statele Unite și că ar avea „de mult interese de business acolo”.

Vlad Plahotniuc este plecat din Republica Moldova aproximativ din ziua când Guvernul Filip și-a anunțat demisia. Potrivit unui comunicat al PDM, Vlad Plahotniuc a plecat din țară pentu câteva zile pentru a-și vedea familia, fără a menționa țara destinație. Ulterior, Plahotniuc a scris că „are nevoie de timp pentru a-și securiza familia”.


Pub