(video) Viorica Dumbrăveanu: 60 de moldoveni, reveniți ieri din Italia, s-au autoizolat la domiciliu

60 de moldoveni au fost izolați la domiciliu, după ce au venit aseară din Italia. Anunțul a fost făcut, astăzi, de ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, în cadrul briefingului de presă.

Potrivit acesteia, toți pasagerii au respectat măsurile impuse de autorități, iar la moment sunt la domiciliu, în carantină.

„Am coordonat acțiunile cu poliția de frontieră și prealabil toate persoanele au trecut examinarea prin prisma termometriei și au completat fișele epidemiologice, care te obligă să respecți regimul de autoizolare. Nu credeți că toți pasagerii trebuie plasați într-o instituție pentru a fi izolate. Eu reiterez recomandările OMS-ului, să evităm formarea clasterilor persoanelor care ar putea fi supuse la infecția cu coronavirus”, a declarat ministra.

Pe 12 martie au fost confirmate încă două cazuri de coronavirus în Republica Moldova, ridicând numărul acestora la 6 pacienți, toți reveniți din Italia, țară afectată de Covid-19.

Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a decis sistarea orelor și procesul educațional în toată țara, indiferent că este vorba despre educația preșcolară, școlară sau universitară.


Pub