Circulaţia trenului Chişinău – Iaşi, sistată din 14 martie

Circulaţia trenului 821/1051-1052/822 Chişinău – Iaşi (Socola) cu plecarea din Chişinău şi Socola, va fi sistată temporar, anunță Î.S. „Calea Ferată din Moldova”.

Foto: imagine simbol

Asfel, de mâine, 14 martie, și până pe 2 aprilie 2020, trenul respectiv nu va mai circula.

Măsura are loc în legătură cu atestarea unui flux redus de călători, în contextul răspândirii noului coronavirus, dar și atestării primelor 6 cazuri de persoane bolnave în Moldova.

În România, numărul total al îmbolnăvirilor cu noul coronavirus a ajuns la 68, potrivit ultimelor date oficiale.

Autoritățile române au impus condiții stricte celor care vor să intre pe teritoriul țării. Astfel, toți cetățenii străini care intră în România prin punctele de frontieră, indiferent de mijlocul de transport folosit, au accesul pe teritoriul țării doar cu condiția obligatorie de a intra în carantină sau autoizolare, după caz. Măsura se referă și la cetățenii Republicii Moldova care vin din Italia, China, Iran și Coreea de Sud.

Ieri seara, ministrul de Interne al României, Marcel Vela, a anunțat, joi seara, că mai multe puncte de frontieră de la granițele cu Ungaria, Ucraina, Republica Moldova, Bulgaria și Serbia vor fi închise.

Acum două zile, Air Moldova a suspendat toate zborurile spre și din Italia până pe 31 martie, începând cu 12 martie. Într-un comunicat se menționează că această restricție poate fi prelungită în funcție de situație. Măsurile sunt luate pentru prevenirea răspândirii infecției cu noul tip COVID-19.

Astăzi, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră din Molodova a anunțat că persoanelor aflate în regim de autoizolare la domiciliu li se va refuza autorizarea trecerii frontierei de stat, pentru a preveni răspândirea noului coronavirus.

Ieri, Parlamentul a votat proiectul care prevede amenzi pentru nerespectarea măsurilor de prevenire sau combatere a bolilor epidemice. Astfel, persoanele care nu vor respecta legea vor fi amendate cu până la 50 mii de lei sau 3 ani de închisoare.


Pub