(foto) KIA şi Hyundai accelerează dezvoltarea automobilelor autonome, demonstrând că protecţia pasagerilor este prioritară

KIA Motors Corporation și Hyundai Motor Company au început dezvoltarea tehnologiilor avansate de siguranță a pasagerilor pentru a ajuta la reducerea riscului rănirii acestora în automobilele autonome.

Companiile au dezvăluit astăzi primele etape ale procesului de dezvoltare: un algoritm optimizat de control pentru condițiile de conducere autonomă.

Foto: autoblog.md

Automobilele autonome folosesc tehnologii avansate, precum camere video integrate și senzori radar pentru a determina factorii de risc și a reduce considerabil posibilitatea apariției accidentelor. Totuși, cercetătorii au realizat nevoia existenței sistemelor specializate pentru controlul siguranței, care sunt optimizate pentru condițiile de conducere autonomă, având în vedere riscul ca alte automobile să treacă linia de demarcare, sau apariția bruscă a altor pericole sau obstacole.

În acest scop, KIA și Hyundai au dezvoltat un nou algoritm pentru controlul sistemelor de siguranță din automobilele autonome, destinat să reducă riscul apariției unor astfel de accidente și diminuarea consecințelor acestora. Pe măsură ce un automobil autonom își reduce viteza sau schimbă direcția pentru a evita un pericol sau obstacol apărut brusc, algoritmul de control calculează și anticipează mișcările prognozate ale pasagerilor. Citește articolul mai departe pe AutoBlog.MD


Pub